KILIÇDAROĞLU: Suriyeli kardeşlerimizi en geç iki yıl içinde kendi anavatanlarına göndereceğiz.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye sınırında "Suriyeli kardeşlerimizi en geç iki yıl içinde kendi anavatanlarına göndereceğiz.

Siyaset Yayın: 14 Mart 2023 - Salı - Güncelleme: 14.03.2023 22:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1031 okunma
Google News
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da, Suriye sınırında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Arkamda gördüğünüz Suriye sınır. Bu necip milletin alnına kara bir leke sürmeden, ırkçı bir leke sürmeden Suriyeli kardeşlerimizi en geç iki yıl içinde kendi anavatanlarına göndereceğiz. Bunu herkesin bilmesini isterim. Suriyeli kardeşlerimizi göndereceğiz ama aynı zamanda Türkiye'yi bu bölgenin en güçlü ülkesi haline getireceğiz" dedi AFGANLARI GELDİKLERİ ÜLKEYE İADE EDECEĞİZ" Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "İran sınırını açıp Türkiye'ye gelen Afganları da geldikleri ülkeye, yani İran'a iade edeceğiz. Bunu Suriye'nin de, İran'ın da, Afganistan'ın da bilmesini isterim. Açık ve net söylüyoruz. Arkamızda gizli bir hesap yok. Hiçbir ülkeye, hiçbir yabancıya önyargımız yok. Ama biz kendi ülkemizde özgürce yaşamak istiyoruz. Kendi ülkemizin demokratik yapısının değişmesini istemiyoruz." "SINIR KAPISI BİZİM NAMUSUMUZ OLACAK" "Defalarca söyledim, bütün sınır kapılarında yazar; 'Hudut namustur' der" diyen Kılıçdaroğlu, "Hududun namus olmasının temel gerekçesi, egemenlik sınırlarımızın belirlendiği alandır hudut... O çizgilerin içinde kalan bizim egemenlik sınırlarımızdır. Egemenlik sınırlarımız da bizim namus borcumuzdur. Dolayısıyla yol geçen hanına dönen sınır kapılarımızı kesinlikle cumhurbaşkanlığımızda tam tersini yapacağım, sınır kapısı bizim namusumuz olacak. Hiç kimse elini kolunu sallayarak Türkiye'ye giremeyecek. Bunun da herkes tarafından bilinmesini isterim" ifadelerini kullandı.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.