Anadolu Gazeteciler Platformu 6.YEREL MEDYA BULUŞMASI'na katıldı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından düzenlenen " 6.Yerel Medya Buluşması" toplantısına Anadolu Gazeteciler Platformu'nu temsilen Genel Başkan Yardımcısı ve Karadeniz Bölge Başkanı Nur Kılıç katıldı.

Giresun Yayın: 14 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 14.11.2023 08:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
911 okunma
Google News

 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından düzenlenen ve Türkiye İnternet Medyası Birliği (TİMBİR) tarafından desteklenen “6.Yerel Medya Buluşması” Rize'de gerçekleşti. Karadeniz Bölgesi'nden 19 ilin yayın kuruluşu yöneticilerini bir araya getiren etkinlik, sektörde önemli bir dayanışma ve bilgi paylaşımı platformu oldu.

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Başkanı Dr. Süleyman Basa’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda; önceki toplantılarda aldıkları kararların kanuni değerlendirmeye tabi tutulacaklar haricinde gerçekleştiğini ifade eden Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, “Yayıncıların ayağına giderek sorunlarını dinliyor ve çözümüne gayret ediyoruz. Son derece yararlı bir çalışma yürütülüyor.

Sadece ceza veren, ceza uygulayan üst kurul olmadıklarını, birtakım düzenleme, denetleme faaliyetlerinin yanında aynı zamanda kuruluş ve medya mensubu arkadaşlarımızın, bizim alanımızda sıkıntısı olan bütün bireylerin ve kuruluşların dertleri ile yerinde ilgilenme ve halletme çabasındayız" diye konuştu.6.'ncı gerçekleşen Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması kapsamında Rize'ye gelen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, İsrail'in Filistin'e uyguladığı zulümde Türk medyasının mazlumun yanında olduğunu ifade ederek, “Türk medyası ile gurur duyuyorum, görevini ifa etti, ifa etmeye devam edecek. Bizde onları desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Programa katılan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yerel ve bölgesel yayın yapan yayıncılar ile buluşarak sorunları dinledi. Şahin yaptığı konuşmada, "Bir takım düzenleme, denetleme faaliyetlerini yanında aynı zamanda kuruluş ve medya mensubu arkadaşlarımızın bizim alanımızda sıkıntısı olan bütün bireylerin ve kuruluşların dertleri ile yerine ilgilenme ve halletme çabasında olan bir üst kuruluz" dedi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, Cumhurbaşkanlığı İletişim başkanlığı, RTÜK temsilcileri, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş; Rize, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Amasya, Tokat, Bayburt, Sivas, Çorum, Trabzon, Giresun, Artvin, Gümüşhane, Erzincan, Kars, Ağrı, Erzurum, Ardahan'ın yerel ve bölgesel medya temsilcileri katıldı.Toplantıda  Giresun’u Bizim Piraziz Gazetesi genel yayın yönetmeni, Rota TV. Sahibi, Ayrıca Anadolu Gazeteciler Platformu Genel başkan yardımcısı ve Karadeniz bölge Başkanı" Nur Kılıç, Kanal G Televizyonu Yönetim kurulu Başkanı Hamdi Çakır temsil ettiler. 

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen de toplantıda hazır bulunan isimler arasındaydı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.